+31 (0)46 426 2347 info@mensenwater.eu

Werkwijze

Team

Over ons

Mens & Water zet zich met hart en ziel in voor schoon water en schone lucht. Dat doen we vanuit een liefde voor techniek én omdat het simpelweg van levensbelang is. Wij zijn er voor lucht- en contactmonsters, advies, desinfectie, legionellapreventie en legionellabestrijding, waterbesparing en onderhoudswerkzaamheden en lucht- en contactmonsters voor bedrijven, instellingen en particulieren.

Mens & Water is een erkend bedrijf en deskundige partner voor de afname van lucht- en watermonsters. Het geaccrediteerd laboratorium onderzoekt die monsters. Bij besmetting van lucht en/of water, helpt Mens & Water de oorzaak te achterhalen en het probleem op te lossen, snel en vakkundig. Om problemen te voorkomen, kun je bij ons terecht voor advies, onderhoud, reiniging en beheer. Dat doen we op basis van contracten en afspraken.

Wij kunnen je uitstekend adviseren, op basis van een grondige analyse van water- of luchtmonsters. Speciale handelingen worden uitgevoerd met kennispartners en we werken samen met geaccrediteerde laboratoria. Onze medewerkers werken volgens wettelijke kaders en normen: BRL 6010, de ISSO 55-reeks, NEN 1006, waterwerkbladen en het Drinkwaterbesluit.

Sinds juli 2020 is Mens & Water ook VCA* 2017/6.0 gecertificeerd!
Het certificaat is van toepassing op preventie & bestrijding van legionella.

Sinds juli 2020 zijn wij VCA gecertificeerd!

Wij werken veel voor woningcorporaties, zorginstellingen, ziekenhuizen en de recreatieve sector. We adviseren, maken beheers- en beleidsplannen, risicoanalyses, voorkomen en bestrijden legionella en besparen onze klanten heel veel water.

Werkwijze

Wij houden van openheid en eerlijkheid, zonder poespas, werken transparant en komen met oplossingen op niveau. Daar heb je wat aan.

Onze lijnen zijn kort, we stellen ons graag dienstbaar op naar onze klanten en zijn 24 uur per dag bereikbaar. We kunnen snel handelen en ontzorgen je zoveel mogelijk.

Totaalontzorging

Dat betekent dat we jou gemoedsrust en gemak brengen en je zorgen wegnemen. In een gesprek bekijken we wat de situatie is, waar je behoeftes in liggen en welke oplossingen wij daarvoor kunnen bieden.

Wij helpen je voldoen aan de hoogste eisen rondom legionella. We nemen desgewenst het hele pakket aan voorwaarden en maatregelen van je over: we brengen wekelijks een bezoek aan de locaties, spoelen, nemen halfjaarlijkse watermonsters en lossen eventuele besmettingen op. Ook de jaarlijkse keerklepcontrole laat je aan ons over. Je kunt met een gerust hart het hele pakket bij Mens & Water parkeren. Alles wordt opgeslagen in een digitaal systeem en we zijn aanwezig bij de controles door de watermaatschappijen en de Inspectie Leefomgeving en Transport.

Ook voor je binnenmilieu kun je alles aan ons overlaten. Controles van luchtkwaliteit, reiniging en onderhoud van de gebruikte klimaattechniek en desinfecteren.

 Uiteraard werken we volgens die wettelijke kaders en normen: BRL6010, de ISSO 55-reeks, NEN1006, waterwerkbladen en het Drinkwaterbesluit. Speciale handelingen worden uitgevoerd met kennispartners. Zo wordt monstername en analyse door bevoegde laboratoria uitgevoerd.

Vertrouwen

Wij staan voor partnerschap. De band met onze klanten is van groot belang. Vertrouwen staat voorop, zeker als je op ons rekent voor onderhoud en beheer, vandaar onze aandacht voor ons sleutelbeleid. Je kunt zaken met een gerust hart aan ons overlaten. Wij gaan zorgvuldig met onze klanten om en bouwen samen aan ons onderling vertrouwen.
Wij werken graag in een open, informele sfeer. We zijn to the point, al onze medewerkers zijn dat ook.

Wij onderscheiden ons met onze transparantie in aanpak, kosten en noodzakelijke handelingen.
Wat de wet- en regelgeving betreft: wat niet hoeft, hoeft niet. Mens & Water voert geen overbodige werkzaamheden uit. Wij kiezen voor een duidelijke, stapsgewijze aanpak en dragen duurzame oplossingen aan, geen snelle oplossingen die niet beklijven. En altijd geldt: meten = weten. Dat is de basis voor onze oplossingen.
Kwaliteit staat hoog in het vaandel, zo blijven de klanten bij ons. We hebben een goede naam hoog te houden en daar doen we alles aan.

Mens & Water dient overigens ook als een vraagbaak voor monteurs van installateurs. Wij delen onze kennis.

Team

Gebouwen met een publieke functie, waar veel mensen komen, hebben te maken met allerlei regels en wetten waar de eigenaren van die gebouwen zich aan moeten houden. Zelf hebben zij daarvoor niet per se de expertise in huis. Ze moeten kunnen leunen op een bedrijf die hen op dit gebied ontzorgt en dus op medewerkers die de kennis en kunde in huis hebben. En jawel, Mens & Water heeft die medewerkers.

We hebben onder meer te maken met scholengemeenschappen, zorginstellingen, hotels, zwembaden, gemeenten en penitentiaire inrichtingen. Die zeer diverse locaties maken dat er wat eisen zijn aan ons personeel. Zo moet degene die leidingen gaat spoelen, dit op elke gewenste locatie kunnen doen. Mens & Water heeft op elke locatie een vaste medewerker. Dat is prettig voor onze klanten. Want zo heeft bijvoorbeeld een zorginstelling een vast aanspreekpunt.

Mens & Water timmert aan de weg sinds 2007, met Jack Solberg als oprichter. Sinds 2010 is de expertise op het gebied van legionella behoorlijk uitgebreid. Momenteel bestaat Mens & Water uit een team van 17 deskundige mensen.

Wij werken volgens de wettelijke kaders en normen:

BRL 6010
De ISSO 55-reeks
NEN 1006
Waterwerkbladen
Drinkwaterbesluit

Mens & Water heeft de nodige kennis en kunde van wet- en regelgeving in huis en kan bedrijven goed adviseren op dit gebied.

Specialistische handelingen worden uitgevoerd met kennispartners. Monstername wordt door geaccrediteerde laboratoria uitgevoerd.